Therapeut

Ik ben Renate van Roosmalen. Geboren in 1972 in Maastricht,
opgegroeid in Brabant en in 1991 weer naar Maastricht teruggekomen om hier te gaan studeren.

Ik ben begonnen met een opleiding aan het conservatorium waar ik klassiek gitaar studeerde (en waarbij ik toen al fantaseerde over het vak van therapeut). Daarna ben ik aan de Universiteit Maastricht Geestelijke Gezondheidkunde (GGK) gaan studeren, ten einde mijn wens om als therapeut te gaan werken waar te maken. Na mijn afstuderen ben ik als therapeut in opleiding beginnen te werken binnen een psychotherapiepraktijk hier in de regio. Daarnaast werkte ik als docent bij de Universiteit Maastricht.

Om mijn therapeutisch werk te verdiepen ben ik in 2003 de opleiding cliëntgerichte-experiëntiële psychotherapie gaan doen aan de Universiteit van Leuven. Ik heb mij daarmee kunnen specialiseren binnen deze therapievorm. Meer over deze therapievorm vindt u onder het kopje “psychotherapie”. Daarnaast is mijn affiniteit met het werken met studenten altijd gebleven. Ik ben binnen een psychotherapie praktijk in Maastricht gaan werken waar ik naast het werken met volwassenen ook veel met jong-volwassenen heb gewerkt. Sinds 2011 werk ik als vrijgevestigd psychotherapeut.

Ik houd van muziek en van verhalen vol karakter, humor en dramatiek. Ik houd van mijn man waar ik al jaren mee samenleef, ik houd van katten, van bloemen en van mensen. Van eigenzinnigheid, eigenheid en eigenwijsheid, en ook van eenvoud en gewone dingen. Ik houd van tegenstellingen en van het leven zelf dat al deze dingen met zich meedraagt.

Renate van Roosmalen

Registraties, kwaliteit en privacy statement

Als therapeut ben ik BIG-geregistreerd. BIG staat voor “wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg”. In deze wet is opgenomen dat ‘psychotherapeut’ een beschermde titel is, waarvoor bepaalde beroepscodes, gedragsregels en opleidingsvereisten gelden. De BIG-registratie geldt dus als een keurmerk voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Verder ben ik lid van de Vereniging voor Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie (VPeP), van de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychotherapeuten (LVVP) en van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapeuten (NVP).

Naast dat de BIG-registratie een keurmerk voor kwaliteit is zijn er nog een aantal kwaliteit-keurmerken. Zo geeft de LVVP een keurmerk voor kwaliteit af d.m.v. een visitatie certificaat. De NVP heeft een beroepscode voor psychotherapeuten opgesteld waar ik mij aan houd. Tot slot heeft elke vrijgevestigde praktijk een kwaliteitsstatuut dat goedgekeurd wordt en waarin beschreven staat hoe de praktijk werkt, welke samenwerkingsverbanden er zijn e.d. Het kwaliteitsstatuut kunt u hier inzien.

LVVP keurmerk

Tot slot kunt u het Privacy Statement van Rena Psychotherapie hier inkijken.